Forside
Billeder
Adresseliste
Personsider
Charlotte
Spørgeskema
Opskrifter
Billeder
Hjemmeside
Referat fra klassemøde 2006
Birgitte
Mette
Lotte
Anders
John
Helene
Carina
Tine
Stina
Søren
Barbara
Rene
Niels
Christian
Hanne
Michael
Peer
Tove
Katrine
Lars
Anne
Invitationer

Opskrifter

Lakse toast

 

Til 4 personer

 

2 bæger creme fraiche 38 % * 200 gr Laks ( eller efter behag) * Salt og Peber * evt. hvidløgs salt (eller hakket hvidløg) * Små toast brød eller flute

 

Pynt

Salat blad

Cherry tomat

Brøndkarse

 

Creme fraichen kommes i en skål. Laksen mases med en gaffel til små stykker og blandes i.Tilsæt salt og peber og evt. hvidløg

 

Flute skæres i tynde skiver og ristes i ovnen.

 

Flute/toast brødene lægges på en tallerken med et salatblad, fyldet kommes ovenpå. Pynt med tomat og brøndkarse

 

Server en afkølet Alsace hvidvin til på terrassen.. (ja hvis det altså er vejr til det)

.

Dobbelt bagte kartofler

 

Til 4 pers.

 

8 Bagekartofler * 3 dl creme fraiche * 2 pakker bacon i tern * et stort bund persille * en bakke karse * et bundt purløg * 2 store spsk smør * salt og peber. (evt hvidløg)

 

Skær et kryds i kartoflerne og bage dem færdig i ovnen ca. 1 time ved 200 grader. Baconen ristes på panden og kommes i stor skål sammen med creme fraiche, smør og hakket persille, purløg og afklippet karse. Rør det hele sammen og kom salt og peber i efter smag. Kom evt. hvidløg i også!!. De bagte kartofler tages ud når de er færdige og der hvor krydset er skåret laves der et ovalt hul hvor låget skal tages af. Pas godt på "skallen" den skal bruges igen tag nu det bløde, varme kartofel ud med en spiseske. Dette kommes i skålen med baconblandingen. Mos kartoffel og baconblanding sammen og kom det tilbage i kartoffel"skallerne". Der må gerne være lidt ekstra fyld oven på toppen. Kartoflerne bages nu færdig i ovnen i ca. 15-20 min ved 200 grader.

 

bacon kan erstattes med skinke, cocktailpølser, grøntsager og kan også laves kun med persille, purløg og karse. Prøv dig frem. c";)

 

Kan fint bruges som forret, men kan også bruges som lille lækker hovedret med et glas rødvin foran pejsen.. Eller til sommer på terrassen med en kold øl. God appetit.

 

 

.

Vanillieis med revet chokolade ( Semi-Freddo)

 

Bliver til 1 liter is

 

1/4 l piskefløde * 75 gr sukker * 3 past. æggehvider * 15 gr sukker * 100 gr fint revet chokolade* 1 tsk. vanilliepulver eller korn fra œ vaniliestang.

 

Pisk fløden til der er bløde toppe på og kom (75 gr) sukker i og pisk til der er stive toppe på. Pisk æggehviderne og (15 gr) sukker sammen til det er stift. Bland de 2 ting sammen i en skål og vend det revet chokolade i. Vend vanillien i forsigtig også. Kom isen i en aflang form og kom den i fryserne i min 6 timer.

.

Chokoladekage

 

Antal: mange

 

600 gr. mel * 600 gr sukker * 1 liter kærnemælk * 6 spske kakao * 3 tsk natron * 200 gr smeltet margarine. Fyld hvid/mørk glasur og chokoladeknapper/kokos

 

Varm ovnen op til 200 g. Smelt margarinen. Bland alle ingredienserne sammen i en stor skål. Læg et stykke bagepapir i en stor bradepande og fordel dejen deri. Bag kagen ved 200 g i ca. 30 - 40 min.

 

Bland flormelis med vand til glasur og kom evt. kakao og kokos i. Lav den evt med hvid glasur og pynt med chokoladeknapper.

.

Boller med Kardemomme (firkantede)

 

Antal: 24

 

50 gr smør * 4 dl mælk * 1œ dl kærnemælk * 25 gr gær * 2 tsk sukker * 1œ tsk groft salt *  2 tsk kardemomme * ca 800 gr hvedemel

 

Smøret smeltes og varmes op sammen med mælken. Hæld det i en skål og tilsæt kærnemælken. Rør gæren ud heri. Resten af ingredienserne kommes i. Slå dejen godt sammen og læg den i en skål til hævning et lunt sted.. ca. 1œ time. Drys mel på bordet og ælt dejen godt sammen. Kom bagepapir i en bradepande og del dejen til ca. 24 boller som lægges tæt i bradepanden.. efterhæves ca. œ time. Pensel med mælk eller æg.

 

Bagetid : ca 20 min. ved 225 g.

Redigeret af Charlotte
Webmaster: Michael Vilhelmsen
Sidst opdateret: 20-08-2016
Denne sides adresse: klovneklubben.dk/Klovneklubben/personsider/charlotte/
opskrifter/index.php
Udskrift |Site map |Fold ud |
SmartSite Publisher